• Anslutna till iPoker
  • Unika spel
  • Casino, betting och bingo
Loggan för WSOPE

WSOPE (2023) har nått sitt slut. Serien fick ett fint avslut tack vare ett rekordstort intresse för Main Event. 817 inköp gjordes i turneringen vilket resulterade i en enorm prispott som vida översteg den garanterade prispotten på €5 miljoner. Största biten av kakan knep Max Neugebauer från Österrike som spelade hem förstapriset.

Max Neugebauer tog alltså hem segern i WSOPE Main Event 2023. För detta belönades han med €1 500 000 i prispengar och ett guldarmband. Segern är inte bara Max Neugebauers största i karriären. Det är också hans första i ett större live-event.

Eljach lyckades inte försvara titeln

Förra året segrade svenske Omar Eljach i WSOPE Main Event. I år lyckades han inte försvara titeln utan fick se sig utslagen på en 89:e plats. För Eljach blev dock mästerskapet ändå en succé med framstående placeringar i flera av turneringarna. Redan i event #2 knep han en seger och följde sedan upp med en fjärdeplats i event #3, en 19:e plats i event #4 och till sist en andraplats i event #6. En annan svensk som också tog sig långt i Main Event var Viktor Blom. Han slutade på 55:e plats och fick €27 100 i prispengar.

Martinsson till finalbordet i Main Event

Men det blev svensk representation på finalbordet i Main Event även i år. Detta tack vare Alf Martinsson. Inför finalen var han dock rejält short-stacked och blev den förste att lämna finalen. För insatsen fick han €148 000 i prispengar.

Resultatet för WSOPE Main Event

Resultatet från finalbordet i WSOPE Main Event 2023.